Edremit Sivil Havacılık Yüksekokulu Koordinatörlüğünde Erasmus+ KA220 Projesinin İlk Toplantısı Yapıldı

Balıkesir Üniversitesi (BAÜN) Edremit Sivil Havacılık Yüksekokulu tarafından Erasmus+ KA220 Mesleki Eğitim İşbirliği kapsamında başvurusu yapılan ve Ulusal Ajans tarafından desteklenmeye hak kazanan  "İHA Bakım ve Onarımı İçin Elektro-Mekanik Teknisyenlerinin Mesleki Becerilerinin Geliştirilmesi" adlı projenin ilk toplantısı yapıldı.

Edremit’te düzenlenen toplantıya; BAÜN Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Cevdet Avcıkurt, BAÜN Edremit Sivil Havacılık Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Abdullah Soykan ile Müdür Yardımcısı Doç. Dr. Seyhun Durmuş, Çanakkale 18 Mart Üniversitesi'nden Prof. Dr. Cafer Türkmen, Doç. Dr. Can Aktaş, Dr. Cumali Yaşar ile Dr. Tülay Dargut Güler Romanya Traian Vuia Askeri Okulundan Cosmin Daniel Nedelcu ile Lucia Anisoara Răileanu; Polonya Roda Wielkopolska Mesleki Eğitim Kompleksi'nden Lukasz Korcz ile Jozef Pacha, Kıbrıs Rum kesiminden Christina Capou ve Mellis Eğitim Teknolojileri'nden Elif Anda ile Caner Anda katıldı.

Balıkesir Üniversitesinin koordinatörlüğünde gerçekleştirilen proje toplantısın açılış konuşmasını yapan Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Cevdet Avcıkurt, günümüzde insansız hava araçlarının savunma sanayisinden tarıma kadar geniş bir alanda kullanıldığını belirterek, bu projenin sektördeki ihtiyacı karşılama ve istihdam olanaklarını artırma amacıyla önemli bir adım olduğunu söyledi. Prof. Dr. Cevdet Avcıkurt, 250.000 Euro'luk bütçeyle hayata geçen projenin, üniversitenin insansız hava araçları alanındaki yetkinliğini güçlendirdiğinin altını çizdi. Sektöre nitelikli personel sağlamak açısında da büyük öneme sahip projenin, oluşturulacak eğitim materyalleriyle önemli bir kaynak oluşturacağını ifade eden Avcıkurt, projenin bölgeye, ülkemize ve tüm paydaşlara faydalı olmasını dilediği konuşmasında başta Edremit Sivil Havacılık Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Abdullah Soykan ve Müdür Yardımcısı Doç. Dr. Seyhun Durmuş olmak üzere emeği geçen herkese teşekkür etti.

2024 ve 2025 yıllarında yapılması planlanan çalışmalar ve iş birliklerinin detaylı olarak ele alındığı proje toplantısı, görev dağılımlarının yapılmasının ardından sona erdi.

© 2023 Balıkesir Üniversitesi Bilgi İşlem Daire Başkanlığı & Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü