BAÜN, Uluslararası Greenmetric Dünya Üniversite Sıralamalarına Girmeye Hazırlanıyor

Balıkesir Üniversitesi (BAÜN), dünya genelinde 1183 üniversitenin; Türkiye’den ise 98 üniversitenin yer aldığı Greenmetric üniversite sürdürülebilirlik sıralamalarına girmeye hazırlanıyor. BAÜN, bu çalışmaları kapsamında, Ege Üniversitesi ev sahipliğinde gerçekleştirilen Greenmetric Ulusal Çalıştayında temsil edildi. BAÜN çalıştayda ayrıca, 2024 yılı içinde UI Greenmetric Dünya Üniversite Sıralamaları Ağı kapsamında birlikte çalışmak için hazırlanan deklarasyona da imza attı.

Üniversite kampüslerindeki sürdürülebilirlik çabalarını Dünya çapında değerlendiren ve karşılaştıran Greenmetric değerledirme platformu çalışmaları kapsamında Ege Üniversitesi ev sahipliğinde gerçekleştirilen çalıştayda Balıkesir Üniversitesini, Greenmetric çalışma ekibinden Mimarlık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Türkan Göksal Özbalta ve Dr. Öğr. Üyesi Figen Altıner temsil etti.

Endonezya Üniversitesi Greenmetric Düzenleme Komitesinden Araştırma ve Geliştirmeden Sorumlu Başkan Yardımcısı Dr. Nyoman Suwartha ve Veri, Sistem ve Bilişim Teknoloji Uzman Üyesi Dr. Ruki Harwahyu’nun yanı sıra Türkiye’den farklı üniversitelerden katılımcıların yer aldığı çalıştayda Balıkesir Üniversitesi ile birlikte 10 üniversite 2024 yılı Greenmetric çalışmaları deklarasyonuna imza attı. Çalıştayda üniversitelerin greenmetric çalışmaları kapsamında yürütmüş oldukları çalışmalara ait sunumlar da gerçekleştirildi. Çalıştayda, ülkemizdeki üniversitelerin sürdürülebilirlik alanında dünya sıralamalarındaki başarılarının ve üniversitelerin sürdürülebilir kampüs uygulamalarına ilişkin farkındalığını artırılması amaçlanırken, Greenmetric değerlendirme kriterleri ve metodolojisi hakkında bilgi verildi.

BAÜN, Greenmetric sürdürülebilirlik derecesi kapsamındaki çalışmalarını başarı ile tamamladığında dünya çapındaki Greenmetric sıralamalarında yer alacak.

© 2023 Balıkesir Üniversitesi Bilgi İşlem Daire Başkanlığı & Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü